Årets IoT-pris 2023

13 stærke kandidater til Årets IoT-løsning
June 29, 2022

Xtellio/Xtel Wireless er vinder af Årets IoT-pris 2023

Det var et ekstraordinært tæt løb i år. I alt modtog Nordic IoT Centre 13 virkelig gode ansøgninger på konkrete IoT-løsninger, der bidrager til mere bæredygtig drift, energioptimering, øget produktivitet, bedre enheds- eller datahåndtering og meget mere. Formålet med Årets IoT-pris er at sætte fokus på et centralt område i den digitale udvikling af vores samfund og virksomheder: evnen til at skabe eller omforme fysiske objekter til digitale enheder. IoT-løsninger er en af grundstenene i den digitale transformation og dermed grundlaget for at øge velfærden, bæredygtigheden og livskvaliteten i samfund og virksomheder til glæde for os alle.

Finalisterne til Årets IoT-pris blev EG DanmarkIoT Fabrikken og Xtellio/Xtel Wireless.

EG Danmark blev nomineret for deres løsning EG Ines - energioptimerende IoT og AI drevet System. EG Ines hjælper porteføljeejere med at identificere potentialet for energioptimering og reduktion af CO2-udledning på baggrund af aktuelle forbrugsdata.

Løsningen er målrettet større porteføljeejere såsom kommuner, store organisationer med mange bygninger, real estate samt facility management operatører.

Ved hjælp af data og AI kan EG Ines automatisere det manuelle analysearbejde, hjælpe med at reagere på forbrugsafvigelser hurtigere og foreslå hvordan energiforbruget kan optimeres.

Løsningen beregner automatisk potentialet for de tekniske ændringer og understøtter dermed organisationens ESG-målsætninger.

 IoT Fabrikken var nomineret med løsningen RoomAlyzer – Sensorsystem til Indeklima.

RoomAlyzer-systemet hjælper driftsfolk og ejendomsforvaltning i kommuner og virksomheder med optimering af indeklima og energiforbrug. Løsningen kan indsamle bygningsdata såsom tilstedeværelse, luftkvalitet, temperatur, fugtighed, lyd, lys og elforbrug.

RoomAlyzer kan anvendes på tværs af bygningsporteføljer og data fra løsningen kan bl.a. bruges til certificeringsordninger såsom DGNB-BIU.

Løsningen hjælper driftsorganisationen med at indrette arbejdspladsen, så den har rette temperatur, en sund luftkvalitet, og melde om behovsstyret rengøring, støjniveau og det antal faciliteter, der reelt er brug for.

Xtellio / Xtel Wireless'– Standardiserede API-first IoT device system

Xtellio har udviklet en standardiseret portefølje af sensorenheder, hvor data opsamles og videresendes via cloud-baserede API’er til kundens ønskede dataløsning. Den fleksible opsætning giver brugeren frihed til selv at processere og visualisere data i foretrukne applikationer.

Løsningen kan anvendes til mange formål, og målrettes bl.a. erhvervskunder inden for byggebranchen, forsyning og affaldshåndtering, ejendomsforvaltning og Industry 4.0 smart fabrikker.

Xtellio’s løsninger byder på fjernaflæsning af enhederne i realtid, og kan anvendes til monitorering af indeklima og i produktionsmiljøer, radarovervågning af affaldscontainere, GPS-overvågning af maskiner og materiale

Årets IoT-pris 2023 blev tildelt til Xtellio/Xtel Wireless på EOT-messen den 10. maj 2023. Det var en velfortjent sejr for virksomheden, der har markeret sig som en af de førende inden for udvikling af IoT-løsninger. Prisen blev uddelt i anerkendelse af virksomhedens innovative tilgang til IoT, og for deres evne til at skabe værdi og forbedre livskvaliteten i samfundet.