Partner spotlight: IoT til Bygningsstyring og Ejendomsdrift

Availability as a driver for the IoT: Components
April 12, 2021
Årets IoT-løsning 2021
September 30, 2021

Hos Nordic IoT centre er vidensdeling en af vores kerneværdier. Derfor har vi partnere fordelt over hele IoT-økosystemet.


I denne blogpost vil vi sætte 3 cases i spotlight som har til fælles at de udnytter IoT teknologi til at optimere bygningsstyring og/eller ejendomsdrift. Vi har udvalgt 3 cases; LeakBot der henvender sig til privat ejendom, Elsi Smart Floor der bruges i plejehjem og en automatisk løsning til hotelbranchen.

LeakBot: Vandskade koster dyrt!
LeakBot er en smart lækage sensor som anvender Sigfox netværket til at detektere når der er uregelmæssigt forbrug af vand i huset. Det er ofte en stærk indikation på at der er vand, der siver et eller andet sted i huset, men med LeakBot får boligejeren mulighed for at reagere med det samme, frem for at vente til at utætheden først viser sig ved plamager i gulv eller væg. Fra en normal behandlingstid på 3-6 måneder, har erfaringer vist, at man med LeakBot nu kan blive alarmeret og få en utæthed udbedret på under 14 dage.
Læs mere om leakbot her.
MariCare Oy: Elsi Smart Floor til sundhedssektoren og plejehjem
Med over 4000 installationer, er MariCare den ledende udbyder af sensorteknologi til brug indenfor at monitorere fald, bevægelse og position på gulve. Elsi Smart Floor beskrives som en “usynlig sygeplejerske”. Et hjælpeværktøj til at kunne både forebygge og detektere fald. Hvis en borger falder, bliver en alarm aktiveret som sender en besked direkte til hjemmehjælpernes smartphones. Mekoprint deltog i design processen og forsikrede globalt konkurrencedygtige priser igennem design til fremstilling. Sensorerne brugt i Elsi Smart fremstilles hos Mekoprint i et højautomatisk produktions-setup.
Læs mere om MariCare Oy her
Make:net: Automatisk slukning af lyset når der ikke er nogen på hotelværelset
Tidligere har man anvendt sit nøglekort i en enhed på væggen og når man så fjerner kortet, slukker lyset. Men da flere hoteller ikke længere anvender nøglekort til at åbne døren til værelset skulle der findes en anden løsning. Make:net har fundet en IoT enhed der er monteret i hotelværelset, opsat f.eks. med klæbepude. Enheden er batteridrevet og registrerer om der er personer i værelset, temperatur, luftfugtighed og lys. Enheden er trådløst forbundet til en LoRaWAN gateway. Og data sendes videre til en cloud service hvor de så analyseres og forskellige handlinger kan sættes i gang. Registrerer enheden at der ikke er personer i værelset, så kan der sendes instrukser til en anden IoT enhed om at slukke for lyset, sænke temperatur og ventilation. Formålet med installationen er at automatisere en række processer, som i sidste ende kan spare energi og sænke omkostningerne. Læs mere om Make:net her

Disse cases er dog blot et udpluk. Find flere inspirerende cases i vores casesamling .