Partner spotlight: IoT til forsikrings- og finansydelser

Partner spotlight: IoT til Smart City
November 11, 2021
13 stærke kandidater til Årets IoT-løsning
June 29, 2022

Hos Nordic IoT centre er vidensdeling en af vores kerneværdier. Derfor har vi partnere fordelt over hele IoT-økosystemet.


I denne blogpost vil vi sætte 3 cases i spotlight som har til fælles at de ville høre under vores brugergruppe med Forsikrings- og finansydelser. Denne brugergruppe kan godt være lidt bred, derfor har vi en kort beskrivelse af hvordan IoT hænger sammen med finans- og forsikringsydelser:

På forsikringsområdet kan IoT anvendes til monitorering og fejlmelding på udstyr og bygninger, hvorved en skades omfang, omkostninger og besvær kan reduceres, skabe bedre relationer og samarbejde mellem forsikringsselskaber og forsikringstagere, til at give bedre forsikringer, mv.

På finansområdet kan IoT anvendes til smarte betalingsløsninger, at modstå og afdække svindel, fremme kundeforståelsen, mv.

Vi har udvalgt relevante cases til dette fra vores partnere: TopDanmark, Mekoprint og Woodsense. .

TopDanmark: Landmand.dk
Topdanmark havde i en længere periode set en stigning i antallet af skader på landmænds gylletanke. Det var både omkostningsfuldt for Topdanmark og landmændene. Det viste sig at mange af skaderne skete på grund af at gylletankene tømmes for meget. Derfor arbejdes der på en sensorløsning der kan give overblik over niveau i gylletanken og alarmere hvis niveauet bliver for højt/lavt som kan tilgås over SEGES hjemmeside Landmand.dk. På den måde kan Topdanmark komme tættere på deres kunder og få indblik i hvordan skadesmønstre kan forebygges.
Læs mere om deres løsning her.
Mekoprint:InviSense
Mekoprint har bidraget til at udvikle InviSense – en ultratynd passiv fugtighedsmåler der kan indbygges i vægge, gulve eller loft uden at skade konstruktionen. Løsningen er cloud baseret og ejerne af ejendommen kan i realtid analysere fugtigheden. På den måde kan fugtskader forebygges. Alle målinger gemmes desuden undervejs og der vil dermed være dokumentation for fugtniveauet fra al den tid man har benyttet sig af sensoren.
Læs mere om deres løsning her
Woodsense: Fugtsensor til BM Byggeteknik
BM Byggeteknik leverer præfabrikerede træmoduler, der skal sikre en hurtig opsætning af bygninger. Bygherren havde krav om, at der blev foretaget målinger i 10% af tagene ugentligt over en 2,5 års periode. Woodsense bidrog til at sikre deres fugt strategi med sensorer, der sørgede for de leverede moduler ikke havde taget skade i form af opfugtning, samt sparrede mange manuelle mandetimer, der ellers havde været nødvendigt for at overholde byggeherrens krav om monitorering. Woodsense hjælper herudover til dokumentation ved overlevering af byggeriet efter 5 års tjekket.
Læs mere om deres løsning her

Disse cases er dog blot et udpluk. Find flere inspirerende cases i vores casesamling .