IoT baseret bygningsdrift

Rudersdal Kommune
April 27, 2021
Hand hygiene on hospitals
April 27, 2021


Vitani leverer IoT baserede løsninger til optimering af drift og anvendelse af bygninger.
Dette leverer vi blandt andet til virksomheder som: Salling Group, Aarhus Tech, PostNord, Caverion, Kemp&Lauritzen, samt cirka 30% af danske kommuner.

Med over 10 års erfaring med IoT teknologier til datadrevet indsigt i bygninger, er IoT teknologien Vitani’s anbefaling til fjernaflæsning af energi, aktivitetsniveau, indeklima etc. Data om bygningernes anvendelse og drift, kobles til bygningens energiforbrug og dermed opstår forklaringer til unormalt forbrug. Driftsafdelinger kan dermed arbejde mere effektivt og prioritere de relevante projekter med mest energisparepotentiale. Data anvendes til alle former for optimering af bygningernes drift – energi, arealoptimering/space management og kommer både fra traditionelle internetopkoblede bygninger og ægte IoT teknologier som Sigfox, LoRaWAN og NBIoT.

Alle data fra LoRaWAN, Sigfox og NBIoT streames igennem Omega IoT Server for nem deling af realtidsdata med flere systemer og samarbejdspartnere, således at data kan anvendes på tværs af fagligheder og vertikale løsninger. Alle data opsamles i Omega EMS som er en tidsseriedatabase til brug for accelereret udrulning af større IoT projekter hvor man ønsker hurtig afprøvning af sine ideer, og samtidig mulighed for skalering i takt med ambitionerne. De største løsninger har typisk over 100 LoRaWAN gateways installeret i drift og med tusindvis af sensorstreams.

Vitani har hands-on erfaring med mere end 70 forskellige slags sensorer – fra indeklima og energimålinger til bassintæpperindikatorer, parkeringssensorer og søvandtemperaturmålinger. Kunderne sparer typisk 20-50% af energiforbruget ved at koble dataindsigt i bygninger med bedre drift.