Vandkvalitetsmåling i Almindsø

Rudersdal Kommune
April 27, 2021
Hand hygiene on hospitals
April 27, 2021


Vi har, i samarbejdet med Silkeborg Kommune og Aarhus Universitet, været med til at søsætte et spændende projekt – en bøje udstyret med IoT-sensorer i AlmindSø. Bøjen er placeret på det dybeste punkt på søen og IoT-sensorerne gør det muligt at få livemålinger af vandtemperaturen og vandkvaliteten til glæde for både borgere og forskere.
Via badevand-almindsø.dk kan borgerne opnå indsigt i den aktuelle badevandstemperatur samt badevandstemperaturen for de kommende dage (en digital badevandsudsigt), hvilket bl.a. gør det lettere at planlægge en tur til søen. Forskerne opnår, gennem IoT-bøjen, en dybere indsigt og forståelse for søen som system og derudover letter bøjen forskernes arbejde og giver et langt bedre datagrundlag, da vandkvaliteten og temperaturen foretages digitalt.

Vitani har deltaget aktivt i udviklingen af hele den IoT-baserede datakommunikation og har leveret såvel hardware-interface til sensorerne samt det bagvedliggende kommunikations-interface. Vores IoT Server, som har vundet Energiforum Danmarks Innovationspris, spiller her en essentiel rolle, idet den varetager oversættelsen og videreformidlingen af de specifikke sensordata, således de kan anvendes bredt på en række standardplatforme – herunder velkendte databasesystemer og BI/visualiseringssystemer.