Kolding kommune

Region hovedstaden
April 27, 2021
Gate21
April 27, 2021

 

Dataunderstøttet energioptimering i Kolding og Vejen kommune.

I Kolding Kommune har vi opsat IoT-sensorer på henholdsvis 11 og 10 af kommunernes ejendomme. Alle ejendommene er plejecentre og sensorerne blev monteret på ventilationsanlæg og i udvalgte lokaler. Projekterne skal ved hjælp af dataunderstøttet energioptimering reducere energiforbruget og forbedre indeklimaet.

Projekternes hovedformål er at undersøge kvaliteten af eksisterende installationer med henblik på at vurdere og kvantificere indeklimaet i betjeningsområderne for at sikre korrekt dimensionering og funktion. De digitale informationer skal desuden vise forbedrings- og optimeringsmuligheder, der kan reducere energiforbruget. I projekterne anvendes der trådløse IoT-sensorer til at analysere og vurdere kvaliteten af de nye installationer. Data fra IoT-sensorerne bliver herefter analyseret ved at kombinere forskellige datasæt og omsætter dem til reelle energibesparelser.

De trådløse IoT-sensorer er opsat på udvalgte tekniske installationer og lokaler for brugerne for lettere at kunne tilpasse driftstiderne og varmetilførslen ud fra behov.

Analysemetoden er udviklet i et fælles projekt for Energistyrelsen, som vi udfører sammen med DTU, Aarhus Universitet og ReMoni.