Region hovedstaden

Fleet Management
April 27, 2021
Kolding kommune
April 27, 2021


ESCO Hovedstaden, Psykiatrisk Center Nord, Helsingør.
Under et ESCO-projekt for Region hovedstaden blev der benyttet IoT sensorer i sammenhÌng med en screening af et nyere Psykiatriske Center i Helsingør, hvor brugerne oplevede problemer og gener med deres naturlige ventilation, via automatisk styrede vinduer i facaderne. Derudover blev der observeret en lav afkøling i bygningens varmecentral.

Disse problematikker blev undersøgt ved opsÌtningen af IoT sensorer i udvalgte rum samt i bygningens teknikrum, hvor der blev opsamlet data over en 2 müneders periode. Projektet havde til formül at kvantificere den nuvÌrende styring og kortlÌgge bygningens forbrug og muligheder for optimeringer, for at opnü et bedre indeklima og lavere energiforbrug.

Resultatet af data fra IoT sensorerne kunne redegøre for en ukorrekt styring af vinduerne til naturlig ventilation, samt et ventilationsanlÌg som ikke gjorde brug af sin varmegenvinding og derved havde et højt varmeforbrug.

DEM videreformidlede resultaterne til kunden i rapport og prÌsentationsform, men klare anbefalinger og synliggørelse af bygningens nuvÌrende drift.