Robotten KUBO

Jordskredsvarsling
May 26, 2021
Klima monitorering
May 26, 2021


KUBO og Micro Technic gør børns digitale leg til viden
Så simpel er ideen bag den fynske start-up KUBO, der har udviklet robotten, KUBO, til at undervise børn fra fire år og opefter i, hvordan man kan programmere. KUBO er nem at forstå, så børnene kommer hurtigt i gang med at programmere.

Men et er visionen om at lade børn lege sig til viden om teknologi. Noget ganske andet er at udvikle elektronikken og de andre dele, der bliver brugt til at producere elektroniske komponenter til den lille, hvide robot, børn får mellem hænderne.

Tæt på kunderne
Den partner har KUBO har fundet er Micro Technic i Aarup, en halv times kørsel væk fra KUBOs kontor i Odense. Den geografiske nærhed har gjort det muligt at skabe et produkt, der er designet og produceret i Danmark.

Medarbejderne i Micro Technic har videreudviklet KUBOs første rå prototyper frem til det færdige produkt, som i dag anvendes i både danske og udenlandske skoler. Og det er foregået i et tempo, som sjældent lader sig gøre, hvis man f.eks. lægger produktionen ud til lande langt væk fra de medarbejdere, der til daglig har ansvaret for at udvikle produktet hos både KUBO og Micro Technic.

Kubo leverer en platform hvor undervisere kan oploade deres undervisningsmateriale, når de f.eks. har lavet en regneopgave til eleverne. Denne kan så bruges af andre lærere rundt omkring i verden.