Roskilde Festivalen 2018

IC-Meter
October 18, 2018
Ballerup Kommune
October 17, 2018

Roskilde Festivalen 2018
Roskilde Festival er en gigantisk logistisk opgave at etablere og afvikle. Hvert år opstår, hvad der svarer til Danmarks 4. største by på ganske få uger. Det stiller helt særlige krav til organisering, sikkerhed og infrastruktur, når beredskabet på festivallen skal afvikles gnidningsfrit. Som et vigtigt led i koordineringen af de mange, primært frivillige ressourcer der arbejder på Roskilde Festival, er at have overblik over, hvor hvem er, lige nu. Og det gælder især de enheder, som arbejder med sikkerhed og beredskab. Både læge- og samaritter teams og de såkaldte DOT’s (Det Opsøgende Team), skal nemlig ofte operere i ret hektiske omgivelser.

Effektivisering af beredskabet er et af de elementer som festivallen har taget i brug er IoT-trackere, som blandt andet er placeret hos beredskabsenhederne. Dermed kan Roskilde Festival se præcist, hvor på festivalområdet, de enkelte enheder befinder sig. Det giver mulighed for hurtigt at dirigere ressourcer som fx lægeteams derhen, hvor festivaldeltagerne har brug for hjælp.

Når der opstår hændelser, der kræver assistance fra beredskabsenhederne, et det væsentligt for dispatchere at vide præcist, hvor nærmeste ressourceteams eller personer befinder sig, så de hurtigt kan dirigeres dér hen, hvor der er behov for hjælp. Cibicom's IoT netværk blev anvendt til transmission af tracker-data.