Rotteweb

Pleje af grønne områder
February 16, 2021
IoT i Rudersdal
February 16, 2021


IoT-løsning giver mere effektiv skadedyrsbekæmpelse i Danmark
I partnerskab med en af landets førende leverandører af overvågede rottefælder har Sweco taget skridtet videre indenfor relevante IoT løsninger til kommuner, forsyningsselskaber og ejendomsselskaber.

Af skadedyr er rotter det eneste dyr, der er pligt til at bekæmpe. Det er kommunens ansvar at sørge for, at bekæmpelsen er effektiv og korrekt. Der er kun pligt til at bekæmpe rotter på overfladen – i kloakkerne kan de leve i fred, men i mange i specielle tilfælde. Selvom det er forsyningsselskaberne, der har ansvaret for bekæmpelse af rotter i kloakkerne, kæmper kommunerne også rotterne under jorden.

Den dybe integration mellem rottefældeleverandørerne og Swecos IoT Hub og de bagvedliggende fagsystemer, betyder at når en elektronisk rottefælde klapper, så melder den automatisk ind og på den måde skaber synlighed for såvel kommune som skadedyrskonsulent. Når kommunens fagsystem fra Sweco modtager en ”trigger” fra rottefælden, via IoT Hub’en, så skabes der automatisk en opgave og informationen flyder således smidigt til den relevante person, som så kan udføre og lukke opgaven.