Zealand

Compass Group Danmark
May 25, 2021
Ringsted Kommune
May 25, 2021


Overblik over, hvor meget bruger vi vores kvadratmeter – og over indeklimaet
Zealand er et erhvervsakademi med mange afdelinger. En af akademiets udfordringer er hele tiden at have det fornødne antal kvadratmetre til de mange studerende. Derfor vil man gerne måle på: Hvor meget udnytter vi egentlig de kvadratmeter, vi har? Samtidig vil man gerne have data på indeklimaet.

Ved at opsætte RoomAlyzer-sensorer på flere af akademiets afdelinger er det blevet synligt, at nogle steder udnytter man kvadratmeterne fuldt ud, mens man andre steder har ledig kapacitet. Derudover siger Bjørn Koefoed, indkøb og bygningsdrift, Zealand:

’Dataopsamlingen på luftkvalitet og temperaturer er et unikt værktøj for os driftsfolk. Når vi har data, kan vi selv fange afvigelser i lokaler og se, hvad der foregår i lokaler, som vi får klager over. Det er f. eks også i APV-sammenhæng, at vi kan bruge disse data til enten at give medhold i klager eller afvise dem – eller til at få indreguleret rummet så alt igen spiller. ’You can’t control what you can’t measure’, og det holder også her. Vi kan jo reelt ikke drifte en bygning uden at have de data, vi nu får ind. Ligesom vi heller ikke rigtigt kan køre en bil uden speedometer. Systemet er utroligt nemt at benytte, både når det glæder opsætning af sensorer og den backend, der følger med. Data er overskuelige, og folkene bag yder god service.’