Brugergrupper i Nordic IoT Centre
Denne udfordring deler rigtig mange virksomheder og offentlige institutioner. De ønsker at kunne anvende IoT, så det giver den ønskede værdi – og de ønsker at ibrugtage teknologien på en sikker og hensigtsmæssig måde. Et helt centralt element i at modne anvendelse af IoT er kollektiv erfaringsopbygning. Derfor skaber Nordic IoT Centre nu ”IoT-brugergrupperne” som grundlag for den kollektive erfaringsopbygning omkring IoT i Danmark. Så hvis du vil sikre din organisation det fulde udbytte af IoT – baseret på den bedst mulige tilgang til IoT – så skal du være medlem af en af vores IoT-brugergrupper.
Kort fortalt så giver et medlemskab følgende fordele:
- Et fagligt netværk af professionelle der anvender IoT
- 4-6 professionelt faciliterede online og fysiske møder
- Digital platform med vidensbibliotek om IoT
- Erfaringsudveksling om IoT anvendelse i forhold til – Strategi
- Struktureret overblik over det største netværk af IoT leverandører i Norden
– Business cases
– Tekniske cases
– Organisatorisk implementering
Læs mere og bliv medlem af brugergrupperne her
Baggrund
Der har været gennemført en lang række nationale og internationale undersøgelser vedr. udbredelsen og anvendelsen af IoT. Disse peger samstemmende på, at alle organisationer deler de samme udfordinger, når det handler om at anvende IoT.
Det er udfordringer som: mangel på business cases, mangel på tekniske cases, manglende ledelsesopbakning, organisatorisk håndtering af udvikling og drift, håndtering af data, mv. Men undersøgelserne viser også, at udfordringerne ikke kan løses generisk, men skal løses i kontekst af anvendelsesdomænet.
F.eks. kan en business case indenfor transport ikke uden videre overføres til bygningsdrift. Derfor er formålet med brugergrupperne er at skabe et videns- og erfaringsforum der kan hjælpe organisationer indenfor det pågældende anvendelsesdomæne med at rydde fælles barrierer for IoT-anvendelsen af vejen, øge udbyttet og den samlede anvendelse af IoT i ens organisation, og gøre ens organisatoriske tilgang til IoT så effektiv som muligt.
For at opnå dette, er det nødvendigt at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor man kan lære af hinandens og andre relevante organisationers erfaringer.
Temaer der drøftes i grupperne
IoT som en del af forretningsstrategien
IoT og forretningsmodeller
Business cases
Tekniske cases
Udvikling af IoT-løsninger
Drift af IoT-løsninger
Datagrundlaget
Dataanvendelse
Økosystem og løsninger fra markedet
Anvendelsesdomæner og medlemmer
Brugergrupperne er opdelt i anvendelsesområder for at gøre drøftelserne mest muligt relevante. En brugergruppe består af medlemmer fra organisationer, der indenfor et givet anvendelsesdomæne bruger IoT til at levere deres kerneydelser. Der er udpeget 13 anvendelsesdomæner for IoT, der hver får deres egen brugergruppe:
Kommende grupper
- IoT i livsstilsprodukter
- IoT i maskiner og udstyr
- IoT i sundhedsudstyr og hjælpemidler
- IoT i emballage
- IoT til produktionsoptimering
- IoT til optimering af logistik og transport
- IoT til natur-, miljø- og klimastyring
- IoT til forsøgs-, laboratorie- og forskningsstyring
- IoT til arrangements- og deltagerstyring
- IoT til forsyningsdistribution
Du tilmelder en etableret brugergruppe på deres respektive sider. Hvis du gerne vil være med i etableringen af én eller flere af de andre brugergrupper, så tilmelder du dig her.
Hvordan forløber et år med deltagelse i en brugergruppe?
Brugergrupperne mødes 4-6 gange årligt, typisk fordelt som følger:
- 2-3 halvdagsmøder, der afholdes fysisk hos et af medlemmerne eller hos NIoTC
- 2-3 online-møder
- 1 fysisk fællesmøde med de andre brugergrupper (½-1 dag)
Medlemsfordele
- IoT-cases – med mere end 50 allerede gennemførte IoT-cases der kan give nyttig læring og inspiration
- Vidensbanken – hvor der findes artikler og rapporter om IoT-forretningsdesign og anvendelsen af IoT.
- Udviklingsøkosystemet – som giver dig overblik over alle leverandører tilknyttet NIoTC gennem brug af NIoTC’s egen økosystemmodel med de roller, som de enkelte leverandører kan påtage sig i et IoT-projekt
- Adgang til IoT-forskningsmiljøerne i Danmark. FORCE Technology, Alexandra Instituttet samt de førende IoT-miljøer på de danske universiteter er allerede en del af NIoTC. Dvs. man får som virksomhed adgang til de skarpeste IoT-eksperter, som Danmark kan byde på.